SS FER logo KSET logo FER logo

Savez studenata FER-a

Projekti


Savez studenata FER-a je neprofitna volonterska udruga koja djeluje u prostoru Kluba studenata elektrotehnike (KSET) već više od 40 godina. Kroz taj dugi niz godina razvija razne projekte, a na ovoj stranici možete vidjeti samo neke od njih.

Više o Klubu i svim projektima možete saznati u portfoliju.

Svi projekti provode članovi Udruge koji su studenti i volonteri.

Job Fair

Projekt je namijenjen povezivanju poslodavaca i studenata FER-a te srodnih tehničkih fakulteta s ciljem prezentacije poduzeća i pružanja uvida studentima u mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere. Job Faira olakšava studentima put do što kvalitetnijeg zaposlenja, a tvrtkama omogućiti lakše umrežavanje sa budućih zaposlenika. Projekt se od 2016. godine provodi u suradnji s FER-om i Centrom karijera FER-a.

Više o Job Fairu moguće je pronaći na službenoj stranici: jobfair.fer.hr.

Job Fair Job Fair

Svjetski elektroplaninarski pješački rally

Rally je događaj sportsko-zabavnog karaktera koji okuplja studente, asistente i profesore kroz cjelodnevno planinarsko iskustvo začinjeno igrama i zagonetkama. Rally ima tradiciju održavanja koja se proteže od 1976. g. uz prekid održavanja tijekom Domovinskog rata. Rally je spoj ugodnog druženja, ne prenapornog planinarenja na atraktivnim lokacijama, orijentacije u prirodi, šaljivih i poučnih pitanja iz opće kulture, elektrotehnike, matematike, ekologije, biologije i sličnih znanosti, igara “bez granica” te večernje zabave s objavom rezultata i dodjelom diploma i nagrada najuspješnijim ekipama.

U sklopu Rallya osvojeni su prethodnih godina Plešivica, Humka, Skradski vrh, Sveta Gera itd.

Rally 2018 Rally 2018

Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a se tradicionalno održava toliko dugo da u KSET-u trenutno ne postoje članovi koji bi sa sigurnošću znali reći kada je bila prva. Uvijek uključuju 5 podija, svaki sa svojim pravcem glazbe kako bi mogli najbolje pokriti različite glazbene ukuse naše publike.

Mnogi danas poznati bendovi svoje su prve velike nastupe održali na Brucošijadi FER-a kao Hladno Pivo, TBF, Edo Majka, Toni Cetinski, Darko Rundek, Let 3, Leb i Sol, Urban, Gibonni, Stjepan Jimmy Stanić. Ove godine nastavljamo tradiciju pružanja prilike mladim, perspektivnim bendovima iz Hrvatske i svijeta kao i nekim već proslavljenim bendovima.

Novosti u vezi nadolazeće Brucošijade moguće je pronađi na brucosijada.kset.org.

Brucošijada FER-a Brucošijada FER-a

Tech Talk

Serija predavanja koja se održava tijekom cijele akademske godine u samostalnoj organizaciji, ali i često u suradnji s tvrtkama. Kroz interaktivan način, studenti imaju priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama te steći potrebno znanje i vještine koje su potrebne na njihovim budućim radnim mjestima. Također, tvrtke imaju priliku za predstavljanje svog načina rada i detaljnije upoznati studente, kao svoje buduće zaposlenike, sa svojim proizvodima i njihovim načinom izrade.

Tech Talk @ KSET Tech Talk @ KSET

Fototečaj

Tečaj fotografije za početnike organiziran od strane Foto sekcije KSET-a. Sastoji se od dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio pokriva praktične osnove fotografije (osnove fotoaparata, ekspozicija, blenda, filmovi i filtri), mehaniku fotoaparata i optički dizajn objektiva, tehnički elementi fotografije, rad s fotografskom opremom, građu i podjelu filmova te rad u tamnoj komori (razvijanje negativa i pozitiva). U praktičnom dijelu polaznici imaju priliku u praksi primijeniti naučeno te uz iskusne fotografe na individualnoj bazi fotografiraju i u tamnoj komori razvijaju i izrađuju vlastite fotografije.

Fototečaj Fototečaj

Planinarska školica

Školica organizirana od strane Planinarske sekcije KSET-a namijenjena je za studente, asistente i profesore. Obuhvaća teorijski i terenski dio, od kojih se teorijski odvija u prostoru KSET-a, a terenski na planinama Hrvatske. Školica polaznicima pruža osnovna znanja i vještine potrebne za sigurno i odgovorno planinarenje, očuvanje okoliša te sportsku rekreaciju. Planinarsku školu vode iskusni planinari planinarske sekcije KSET-a, članovi Saveza izviđača Hrvatske, članovi Hrvatskog planinarskog društva Željezničar i članovi Planinarskog društva Sveučilišta Velebita.

Svilaja 2018 Planinarska školaČuješ?!

Čuješ?! je program kojim se želi dati priliku nastupa i promocije manje afirmiranim, ali izrazito kvalitetnim bendova iz cijele Hrvatske koji zbog okupiranosti medija mainstream glazbom nezasluženo ne dobivaju dovoljno medijske pažnje, pa je samim tim i interes publike za njima manji. Sukladno tome zatvaraju im se i mnoga mjesta za nastup koja se vode isključivo financijskom dobiti. Program stavlja naglasak na kvalitetu izvođača s ciljem da u konačnici ostvari pozitivnu nulu, a da s druge strane izvođači dobiju minimalno potrebne uvjete da bi mogli dići na nastup u vidu smještaja, akomodacije i putnih troškova.

Cujes 2016 Cujes 2018

Zavod za eksperimentalni zvuk

Zavod za eksperimentalni zvuk je program posvećenoj avangardnoj glazbi s naglaskom na eksperimentalni jazz. Jazz je jedna od osnovica suvremene glazbene umjetnosti i njegov utjecaj je nemjerljiv, prelijevajući se u sve suvremene glazbene pravce. Kroz godine jazz je razvio bogatstvo podžanrova i kao takav ostavio utjecaj na kulturni pejzaž svakog europskog kulturnog središta. KSET je oduvijek bio mjesto koje je promovirao jazz kao standard urbane kulture, a poslužio je i kao inkubator u kojem su se razvili značajni kulturni festivali. Primarni cilj je stvoriti studentsku publiku ove glazbe koja se nalazi van formata radio postaja, ali i van formata zabavne i kulturne ponude u Zagrebu.

Od proljeća 2018., ZEZ je evoluirao u formu festivala gdje, u tjedan dana, otvara svoja vrata i nudi svoje čari kroz razne radionice, koncerte te, već poznat sadržaj ZEZ-a, izložbe zvuka. Jedni od renomiranih glazbenika koji su stupili na pozornicu KSET-a te razdragali publiku su već redovni gost ZEZ-a, Colin Stetson sa svojim bendom Ex Eye, The Magickal WoW Band, Jasss, Živa Muzika, Eric Chenaux, Širom te mnogi drugi.

ZEZ 2018 ZEZ 2018

FER Open Air

FER Open Air je jednodnevni, besplatni glazbeni festival koji se održava u ljetnom periodu na parkirnom prostoru pored FER-a. Radi se o projektu orijentiranom prema alternativnoj glazbi koji za cilj ima okupljanje studenata i mladih u svrhu promicanja i obogaćivanja kulturne, odnosno glazbene ponude grada Zagreba. To podrazumijeva poticanje i inspiriranje aktivnijeg, ali i slobodnijeg kulturnog djelovanja mladih na području Zagreba što se postiže činjenicom da iza projekata stoje njihovi vršnjaci i kolege studenti.

FER Open Air FER Open Air

PowerTrip

PowerTrip je stručno putovanje studenata s ciljem upoznavanja postrojenja za proizvodnju električne energije. Ciljana populacija su primarno studenti elektroenergetike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva kojima ovi posjeti omogućuju produbljivanje znanja stečenog na fakultetu, ali i svim drugim studentima zagrebačkog Sveučilišta koje zanimaju procesi pretvorbe energije. To je studentima energetike prilika za upoznavanje mogućih radnih mjesta, a studentima tehničkih fakulteta može biti razlog za opredjeljenje za energetiku, dok svima ostalim upoznavanje s dijelom svijeta čije važnosti možda nisu u potpunosti svjesni.

PowerTrip PowerTrip