SSFER logo KSET logo

Savez studenata FER-a

Jobfair

JobFair je projekt kojem je cilj studentima Sveučilišta u Zagrebu pružiti uvid u mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u Hrvatskoj, te omogućiti izravnu komunikaciju između studenata i poslodavca.

Studentima tehnoloških fakulteta nudimo priliku upoznavanja trendova na tržištu rada i prepoznavanja vodećih tehnoloških, ali i ostalih tvrtki koje trebaju kvalitetne, visokoškolovane stručnjake iz svih područja tehnologije. Tvrtkama nudimo priliku da stvore brand među ambicioznim mladim ljudima koji će uskoro krenuti u potragu za atraktivnim radnim mjestima, te mogućnost predstavljanja svojih proizvoda i usluga. Izravnim kontaktom sa potencijalnim zaposlenicima, tvrtke imaju priliku prepoznati talentirane i motivirane pojedince i povezati se s njima već danas.

Cilj JobFair-a je olakšati studentima put do što kvalitetnijeg zaposlenja, a tvrtkama omogućiti bolji izbor budućih zapolenika.


Powertrip

To je stručno putovanje studenata u svrhu upoznavanja procesa proizvodnje električne energije iz različitih izvora energije. Naglasak POWERTRIP-a je educiranje budućih magistara i prvostupnika elektrotehnike o načinima dobivanja električne energije iz termo i nukleranih izvora energije. Hrvatska je zemlja koja veliki dio svoje energetske potrošnje koja svoje potrebe zadovoljava uvozom energije. Danas su aktualne rasprave  o nadoknađivanju tog uvoza. Cilj je upoznati buduće magistre i prvostupnike s prednostima i nedostacima rezličitih rješenja te povećati njihovo znanje na tom području. Želimo povećati međusobnu suradnju između budućih magistara struke i znanstvenika u svrhu razvoja hrvatske energetike i gospodarstva.

Dosada se u sklopu projekta posječene: RHE Velebit, HE Zakučac, HE Peruća, HE Orlovac, NE Krško, TE Plomin, Kontrolni centar HAC – Delnice, Memorijalni centar Nikola Tesla

Ovim putem se zahvaljujemo svim profesorima fakulteta, te zaposlenicima navedenih mjesta na pomoći i ukazanoj dobroj volji.


Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a već je godinama najveća i najbolja Brucošijada, na njoj su nastupili različiti poznati i renomirani glazbenici. Svake godine na njoj volotnerski rade svi članovi SSFER-a i KSET-a (Kluba studenata elektrotehnike) kako bi studentima FER-a i njihovim prijateljima omogućili najbolji mogući provod. Nekada je održavana na prostorijama Fakulteta i tada je bila poznata širom zemlje, danas se trudimo održati taj događaj na visokoj razini uz pomoć Zagrebačkog Studenskog centra.